Undervisare

Tillbaka

Pamela Hansson

Delägare och advokat, KASTELL Advokatbyrå

Pamela Hansson är delägare i Kastells konkurrensrättsgrupp och har tjugo års erfarenhet från att arbeta med konkurrensrätt. Hon har tidigare arbetat på såväl Europeiska kommissionen som Konkurrensverket. Pamela rådger klienter inom alla delar av konkurrensrätten och statligt stöd och hanterar ofta frågor inom komplexa regulatoriska områden som bank- och finans, läkemedel, telekom och spelområdet.

Hon har varit ombud i flera av de mest omtalade konkurrensrättsmålen i Sverige under senare år och agerat för klienter inför såväl Konkurrensverket, Europeiska kommissionen, svenska domstolar och EU-domstolen. Pamela talar ofta på svenska och internationella konferenser.

Pamela rankas bl.a. i Chambers and Partners, Who’s Who Legal och Expert Guides. År 2019 utsågs Pamela till en av Europas bästa kvinnliga konkurrensrättsexperter av w@comp. År 2021 blev hon som enda nordiska konkurrensrättare utsedd att vara med på Global Competition Review’s globala ranking ”Women in Antitrust”. Hon är utsedd till rådgivare till svenska Konkurrensverket i International Competition Network (ICN).