Håll dig uppdaterad inom skatter och avgifter med JUC

Skatterätten omfattar lagar och bestämmelser som rör beskattning av både individer och företag. Den inkluderar olika former av skatter såsom inkomstskatt, moms, punktskatter, arbetsgivaravgifter och sociala avgifter.

Se vårt utbud av kurser inom skatter och avgifter nedan:

Om Skatterätt

Skatterätt är den gren av juridiken som reglerar hur den offentliga sektorn beskattar den privata sektorn. Det inkluderar lagar och andra bestämmelser som styr olika skatteformer såsom inkomstskatt, mervärdesskatt (moms) och punktskatter, samt processen för att bedöma och samla in skatter. Även reglerna kring sociala avgifter, som arbetsgivaravgifter och egenavgifter, faller vanligtvis inom ramen för skatterätten. Även om området i huvudsak tillhör den offentliga rätten, är det starkt relaterat till civilrätten och olika ekonomiska ämnen, särskilt redovisning.

Vill du veta mer?

Om du har några frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta mig.

Zoe Paldan O’Brien
Head of Customer Relations & Event
Mobil: +46 08 40 06 54 10
Email: juc@juc.se

Håll dig uppdaterad

Är du helt uppdaterad om nya regler, lagar och praxis – och inte minst har du verktygen att hantera dem? Välj de rättsområden du vill bli informerad om, och få juridiska nyheter som rustar dig för morgondagens uppgifter.

Kompetensutveckling

Hos JUC hittar du juridiska kurser inom ett brett spektrum av arbetsområden. Vi erbjuder både grundkurser och specialistkurser som kan godkännas som obligatorisk vidareutbildning.

Våra kurser hålls av ledande svenska och internationella experter som ger dig insikt i aktuella utmaningar och möjligheter inom olika rättsområden. Du får konkreta verktyg som du kan använda i ditt dagliga arbete och en unik inblick i ny lagstiftning, rättspraxis och administrativ praxis.