Håll dig uppdaterad inom bank och finansmarknadsrätt med JUC

Bank- och finansmarknadsrätt är en form av lagstiftning som syftar till att reglera finansiella aktiviteter för att minska riskerna för problem som pengatvätt och finansiella kriser. Den styr olika aspekter av finansiell verksamhet, såsom handel med värdepapper, finansiering av förvärv och emission av obligationer.

Kurser inom bank och finansmarknadsrätt

Om Bank och finansmarknadsrätt

Bank- och finansmarknadsrätt är den rättsliga ramen som reglerar olika aspekter av finansmarknaderna samt förhållandet mellan finansiella aktörer och offentliga myndigheter.

Detta område av rätten omfattar regler och principer relaterade till förmögenhetsrätten som är relevanta för finansmarknaderna, samt lagstiftning inom näringslivet och offentlig rätt som gäller finansmarknaden.

På finansmarknaden finns olika typer av aktörer, såsom banker, försäkringsbolag, andra finansiella institutioner och ratinginstitut, vilka alla omfattas av de juridiska ramarna som fastställts.

Övervakande organ på marknaden är bl.a: Riksbanken resp. Finansinspektionen. Internationellt ECB, EU Kommissionen, EBRD, IMF, Världsbanken, BIS.

Vill du veta mer?

Om du har några frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta mig.

Zoe Paldan O’Brien
Head of Customer Relations & Event
Mobil: +46 08 40 06 54 10
Email: juc@juc.se

Håll dig uppdaterad

Är du helt uppdaterad om nya regler, lagar och praxis – och inte minst har du verktygen att hantera dem? Välj de rättsområden du vill bli informerad om, och få juridiska nyheter som rustar dig för morgondagens uppgifter.

Kompetensutveckling

Hos JUC hittar du juridiska kurser inom ett brett spektrum av arbetsområden. Vi erbjuder både grundkurser och specialistkurser som kan godkännas som obligatorisk vidareutbildning.

Våra kurser hålls av ledande svenska och internationella experter som ger dig insikt i aktuella utmaningar och möjligheter inom olika rättsområden. Du får konkreta verktyg som du kan använda i ditt dagliga arbete och en unik inblick i ny lagstiftning, rättspraxis och administrativ praxis.