Håll dig uppdaterad inom försäkrings- och skadeståndsrätt med JUC

Försäkringsrätt är en viktig del av skadeståndsrätten och berör alla som är involverade i försäkringsavtal, antingen som försäkringstagare, försäkrade eller sparare. Försäkringsbranschen, som inkluderar både privata och offentliga aktörer, utgör en betydande industri inom finanssektorn.

Se vårt utbud av kurser inom försäkrings- och skadeståndsrätt nedan.

Om försäkrings- och skadeståndsrätt

Inom försäkringsrätten, en central del av skadeståndsrätten, hanteras vanligt förekommande ärenden rörande skadans ansvar. Det inkluderar frågor om avtalsingående, tolkning och tvister kring försäkringsvillkor. Målet är att undvika tvister, men vid skadereglering är det vanligt med tvist.

Försäkringsrätt är ett omfattande område som kan delas upp i flera kategorier. Inom försäkringsavtalsrätten behandlas relationen mellan försäkringsbolaget och försäkringstagarna, med fokus på både skade- och livförsäkring. Försäkringsrörelserätten reglerar försäkringsbolagens verksamhet och struktur, medan socialförsäkringsrätten hanterar offentliga försäkringssystem. Återförsäkring utgör också en egen del av försäkringsrätten.

Vill du veta mer?

Om du har några frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta mig.

Zoe Paldan O’Brien
Head of Customer Relations & Event
Mobil: +46 08 40 06 54 10
Email: juc@juc.se

Håll dig uppdaterad

Är du helt uppdaterad om nya regler, lagar och praxis – och inte minst har du verktygen att hantera dem? Välj de rättsområden du vill bli informerad om, och få juridiska nyheter som rustar dig för morgondagens uppgifter.

Kompetensutveckling

Hos JUC hittar du juridiska kurser inom ett brett spektrum av arbetsområden. Vi erbjuder både grundkurser och specialistkurser som kan godkännas som obligatorisk vidareutbildning.

Våra kurser hålls av ledande svenska och internationella experter som ger dig insikt i aktuella utmaningar och möjligheter inom olika rättsområden. Du får konkreta verktyg som du kan använda i ditt dagliga arbete och en unik inblick i ny lagstiftning, rättspraxis och administrativ praxis.