Undervisare

Tillbaka

Magnus Larsson

VD, Expander Business Consulting AB och styrelsemedlem i en rad andra bolag

Magnus Larsson har sedan snart 40 år arbetat i olika roller inom IT-branschen och med entreprenörskap i många former.

Med en ekonomexamen i botten startade han 1983 med några kamrater Programvaruhuset Expander samtidigt som Persondatorn lanserades av IBM på den svenska marknaden. Bolaget växte snabbt till den ledande program- och datordistributören, bl.a. togs Microsofts produkter till Sverige och 10 år senare fusionerades först bolaget in i ett europeiskt bolag för att därefter slås ihop med amerikanska TechData koncernen, en av världens största IT distributörer.

När Magnus Larsson lämnade TechData år 2000 som Nordisk regionchef hade han varit med och bygga upp ett svenskt bolag från ingenting till över 2 miljarder kr i omsättning. Magnus var sedan Nordenchef för Internet-sökmotorns uppfinnare amerikanska AltaVista och därefter koncernchef för svenska Frango AB ett av världens ledande IT-programleverantörer inom Financial Management.

De sista 15 åren har Magnus Larsson varit djupt involverad i att förbättra näringslivsklimatet för främst svenska små- och medelstora företag i rollen som både Vice styrelordförande inom organisationen Svenskt Näringsliv samt även som dess Ordförande för SME-kommittén. Magnus har därutöver bl a varit styrelseordförande under många år i Ung Företagsamhet Stockholm. I flera år var Magnus bolag, Expander Business Consulting AB, den enda SME-representanten i internationella organisationen TABD som arbetar för ökad frihandel mellan EU och USA. Idag är Magnus managementkonsult och sitter dessutom i flera privata bolagsstyrelser samt har även styrelseuppdrag i forskningsinstitut, branschorganisationer och en statlig myndighet.