Undervisare

Tillbaka

Erik Björkeson

Partner och Practice Lead, Advokatfirman DLA-Piper

Erik Björkeson har mer än 25 års erfarenhet från arbete med nationell och internationell skatterätt och har stor erfarenhet av samtligt förekommande skatteaspekter i gränsöverskridande transaktioner. Erik arbetar också med struktureringar av investeringar i Sverige.

Erik är Partner på Advokatfirma DLA Piper Sweden som är en global affärsjuridisk advokatbyrå med jurister i över 40 länder i Amerika, Europa, Mellanöstern, Afrika, Asien och Oceanien. Byråns klienter sträcker sig från multinationella Global 1000- och Fortune 500-företag till startups som utvecklar branschledande teknologier. Till dessa räknas fler än hälften av Fortune 250-företagen och nästan hälften av FTSE 350-företagen eller deras dotterbolag. Byrån arbetar även med myndigheter och offentligrättsliga organ.

Erik har publicerat flertalet skatterättsliga artiklar i internationella skatterättsligt tidskrifter såsom Tax Planning International Review, International Company and Commercial Law Review och Journal of International Taxation och han är rankad som Leading Individual för skatterätt i Chambers Europe liksom i Legal 500.