Undervisare

Tillbaka

Carolina Klint

Managing Director, Chief Commercial Officer Europe, Marsh Mclennan

Carolina Klint utsågs till Risk Management Leader för Continental Europe i oktober 2020 och hon leder Marshs olika riskhanteringsteam i regionen under utvecklingen av strategiska lösningar som stöder och gör det möjligt för Marshs största kunder att navigera i det globala risklandskapet.

Under 2017 blev Carolina VD för Marshs nordvästra Europa-region, bestående av Belgien, Luxemburg, Nederländerna och Norden. Innan Carolina trädde in i Marsh hade hon flera ledande befattningar i AIG, senast som president för dess amerikanska södra zon och ansvarig för AIGs affärsverksamhet i 11 stater. Carolina har också innehaft positionen som landchef för AIG i Sverige och under hennes ledning utsågs AIG till ”Årets Försäkringsbolag” vid 2013 års ”Insurance Awards” som hölls av R&F - Sveriges ledande försäkringspublikation.

Carolina gästföreläser ofta om förändringshantering, risk, resiliens och vikten av ett inkluderande ledarskap som “key note speaker”, paneldeltagare och gästföreläsare. Hon tjänar som Marsh McLennans officiella talesmannen i samband med World Economic Forums globala riskrapport 2021. Hon har förekommit på Veckans Affarers lista över De 125 mest maktfulla kvinnorna i svenskt näringsliv tre år i rad. I december 2013 utnämndes Carolina till honoree av Business Insurance-tidningen “Women to Watch” och hon är medförfattare till boken ”Words of Wisdom from Women to Watch, “Career Reflections from Leaders in the Commercial Insurance Industry” (Wiley 2016) . Carolina är “non-executive director” i styrelsen för Anticimex och sitter dessutom i styrelsen för Business Insurance Foundation.

Carolina är baserad i Stockholm, Sverige, och bor strax norr om staden med sin man och deras son.