Undervisare

Tillbaka

Anja Ipp

Konsult och medgrundare, Climate Change Counsel

Som medgrundare och konsult på Climate Change Counsel fokuserar Anja Ipp på juridisk rådgivning och förändringsarbete för att påskynda lösningar i klimatarbetet. Hennes uppdrag har främst handlat om att reformera den internationella investeringsrätten och internationell tvistlösning i ljuset av klimatkrisen.

Anja är utbildad vid Columbia Law School i New York och har tidigare arbetat med internationell tvistlösning på advokatbyrå i USA, samt på Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut. Hon har innan dess omfattande erfarenhet av internationellt utvecklingsarbete.

Anja är en mycket uppskattad talare inom Climate Change Counsels verksamhetsområden och en erfaren redaktör och skribent. Hennes arbete inkluderar boken Investment Arbitration and Climate Change (medredaktör, publicering 2023), rapporten The Energy Charter Treaty, Climate Change and the Clean Energy (huvudförfattare), samt ett flertal artiklar med fokus på klimatjuridiken, till exempel Regime Interaction in Investment Arbitration: Climate Law, International Investment Law and Arbitration (2022).