NÄTVERK I RISK MANAGEMENT


Nätverksledare

 • Carolina Klint, Managing Director, Risk Management Leader Continental Europe på Marsh
 • Mia Falk, Head of Corporate Crime & Compliance på Advokatfirman Vinge KB

 

Innehåll

Risk Management är identifiering, utvärdering och prioritering av risker följt av en samordnad hantering och resursanvändning för att minimera, övervaka och kontrollera effekterna av negativa händelser - eller för att maximera utnyttjandet av möjligheter.

Pandemin har verkligen fokuserat på vikten av att identifiera, analysera och hantera risker. Förståelsen för att ett företags värde är nära kopplat till hur företaget hanterar sina risker är viktig. Det gäller inte enbart finansiella risker utan även sociala-, legala- och miljörisker, Hur planerar du det oväntade mot bakgrund av ett snabbt och ständigt föränderligt risklandskap?

I nätverket får du möjlighet att diskutera och fördjupa dig i aktuella frågor ur ett både praktiskt och akademiskt perspektiv. Förutom de gediget erfarna nätverksledarna, kommer även externa experter att dela med sig av sina kunskaper inom särskilda områden. Du kan dessutom förvänta dig ett bra kunskapsutbyte med de andra deltagarna. Nätverksträffarna utgår från valda teman, men deltagarna ges även stort utrymme att påverka programmet genom att föreslå relevanta ämnen och föreläsare.

 

Möte 1 

Huvudtema: Krishantering och Kriskommunikation

 • Hur gör man det bästa av en kritisk situation

 

Möte 2 

Huvudtema: Risk & kultur

 • Hur fångar man affärverksamhetes engagemang & intresse?

 

Under säsongen så kommer det under varje träff hållas en kort nyhetsuppdatering kring risk

 

Från möte till möte, kommer innehåll och tema bestämmas av medlemmarna tillsammans med nätverksledarna.

 

Exempel på ämnen som kan diskuteras i nätverket:

 • Risk & kultur
 • Geopolitiska risker
 • Krishantering & kommunikation
 • Organisationsstruktur för risk management
 • ESG - risker & möjligheter
 • Hantering av digitala risker
 • Nyhetsuppdatering - Vad är aktuellt just nu?
 

Syfte

Syftet med nätverket är att skapa ett forum, där man på både akademisk och praktisk nivå kan diskutera aktuella teman, ämnen och problemställningar samt utväxla erfarenheter, få nya kunskaper och skapa kontakt mellan aktörer.

Det kommer att hållas fyra effektiva och målinriktade nätverksmöten per år som pågår i 4,5 timmar per tillfälle. Varje nätverksmöte omfattar 5 lektioner vilket resulterar i totalt 20 lektioner under året. Om du är advokat betyder detta att du samtidigt infriar Advokatsamfundets krav om 18 timmars obligatorisk utbildning per år genom att delta i nätverket.

 

Målgrupp

Nätverket riktar sig till senior executives inom Risk Management, ERM, Compliance, Finance och Legal så som Head of Risk, Head of Risk Management, Risk Officers, Compliance Officers, CFO´s och VD:ar samt Head of Legal Counsel, Advokater och andra som vill hålla sig à jour med det senaste inom Risk Management och business resilience.

Antalet platser i nätverket är begränsat. Det finns möjlighet att bli antagen till nätverket när det finns lediga platser, antingen i början av eller under året. Platsen i nätverket är personlig för att just du som deltagare ska kunna ta del av den unika sammansättning av erfarenheter som skapas tillsammans med de andra i nätverket.

 

Material

Alla deltagare i nätverket får relevant dokumentation.

 

Vad får du ut av att vara en del av JUC’s nätverk?

Hör våra medlemmar berätta om varför de sitter med i JUC’s affärsorienterade nätverk.

 

ÄR DU NYFIKEN OCH
ÖNSKAR ATT VETA MER?

Håll mig uppdaterad

Skriv upp mig

Kursens datum har redan passerat. Vill du bli meddelad när du kan anmäla dig igen? Klicka på "Skriv upp mig" nedan och fyll i fälten.

 

Skriv upp mig

Timmar

20

 

STRANDVÄGEN 7A
Strandvägen 7
114 56 Stockholm


Möte 1

Onsdag 5 oktober 2022

Kl 12:30 - 17:30


Möte 2

Onsdag 30 november 2022

Kl 12:30 - 17:30


Möte 3

Onsdag 8 februari 2023

Kl 12:30 - 17:30


Möte 4

Tisdag 25 april 2023

Kl 12:30 - 17:30Vid varje möte serveras det en lättare lunch, eftermiddagsfika samt ytterligare förfriskningar


PRIS EX MOMS

24 950

 

 

Network