Nätverk i IT & Digitalisering


Ledare

 

 • Fredrik Roos, Advokat och Partner, Setterwalls Advokatbyrå
 • Emily Possfelt, Associate på Setterwalls Advokatbyrå

 

Innehåll

Digitaliseringen förändrar näringslivet och samhället. Snabb teknisk utveckling, digitala plattformar och artificiell intelligens utmanar ständigt och legala rådgivare behöver följa utvecklingen. Vi behöver förstå nya tjänster och nya tekniska lösningar för att kunna reglera dem i avtal och föreskrifter. Vi behöver kunna tillämpa befintliga lagar i nya sammanhang samtidigt som vi håller oss uppdaterade på nya regelverk som försöker tämja den digitala miljön.

I nätverket får du möjlighet att diskutera och fördjupa dig i aktuella frågor ur ett både praktiskt och akademiskt perspektiv. Förutom de gediget erfarna nätverksledarna, kommer även externa experter att dela med sig av sina kunskaper inom särskilda områden. Du kan dessutom förvänta dig ett bra kunskapsutbyte med de andra deltagarna. Nätverksträffarna utgår från valda teman, men deltagarna ges även stort utrymme att påverka programmet genom att föreslå relevanta ämnen och föreläsare.

 

Möte 1

Huvudtema: IT- strategier och digitalisering i en modern värld

 • Vad strategi är och varför de flesta misslyckas
 • Relationen mellan digitalisering och IT
 • Ledarens förändrade roll i IT samhället
 • Digitalisering strategiskt arbete
 • IT Strategi

 

Gästföreläsare: Håkan Ozan, VD på Ministry of Digital Design (MODD).

Håkan är strategisk innovatör som specialiserar sig på digital transformation. Håkan har arbetat med innovationsledning, digitalisering och IT strategi i mer än 20 år.

 

Möte 2

Huvudtema: AI - Artificiell Intelligens

Gästföreläsare: Nicklas Berild Lundblad, global chef för techpolicy-teamet på Stripe och fil dr i informatik. Nicklas arbetar och förläser med frågor om framtid, teknik och samhälle. Dessutom har han skrivit ett flertal böcker bl.a. Om maskiner kunde tänka (2014) om artificiell intelligens och är nu aktuell med hans kommande bok Frågvisare.

 

Exempel på specifika och aktuella ämnen som kan diskuteras under kommande säsong:

 • GDPR, tekniskt perspektiv, privacy by design, tekniska lösningar
 • E-commerce: B2B och B2C
 • E-signering
 • Open Source Software
 • Cybersecurity
 • Internet of Things
 • Digitalisering, dvs när leverantörens SW integreras i våra produkter
 • IT-strategier och digitalisering
 • Social och digital marknadsföring/appar
 • Ny Teknologi
  - Internet of Things (IoT)
  - Augmented & Virtual Reality (AR/VR)

 

Syfte

Syftet med nätverket är att skapa ett forum, där man på både akademisk och praktisk nivå kan diskutera aktuella teman, ämnen och problemställningar samt utväxla erfarenheter, få nya kunskaper och skapa kontakt mellan aktörer.

Det kommer att hållas fyra effektiva och målinriktade nätverksmöten per år som pågår i 4,5 timmar per tillfälle. Varje nätverksmöte omfattar 5 lektioner vilket resulterar i totalt 20 lektioner under året. Om du är advokat betyder detta att du samtidigt infriar Advokatsamfundets krav om 18 timmars obligatorisk utbildning per år genom att delta i nätverket.

 

Målgrupp

Nätverket riktar sig till CIOs (Chief Information Officers), IT-chefer, CTOs (Chief Technology Officers), CEOs, IT säkerhetschefer, Inköpschefer eller “procurement heads”, Advokater, Bolagsjurister, Verksjurister och andra som har ansvar för området hos företag i svenskt näringsliv.

Antalet platser i nätverket är begränsat. Det finns möjlighet att bli antagen till nätverket när det finns lediga platser, antingen i början av eller under året. Platsen i nätverket är personlig för att just du som deltagare ska kunna ta del av den unika sammansättning av erfarenheter som skapas tillsammans med de andra i nätverket.

 

Material

Alla deltagare i nätverket får relevant dokumentation.

 

Vad får du ut av att vara en del av JUC’s nätverk?

Hör våra medlemmar berätta om varför de sitter med i JUC’s affärsorienterade nätverk.

 

Håll mig uppdaterad

Är du nyfiken och önskar att veta mer?

Håll mig uppdaterad

Lektioner

20

 

STRANDVÄGEN 7A
Strandvägen 7
114 56 Stockholm


Möte 1

torsdag d 16. september 2021

Kl 12:30 - 17:30


Möte 2

onsdag d 24. november 2021

Kl 12:30 - 17:30


Möte 3

torsdag d 27. januari 2022

Kl 12:30 - 17:30


Möte 4

onsdag d 6. april 2022

Kl 12:30 - 17:30


PRIS EX MOMS

23 950

 

 

Network