NÄTVERK I ENTREPRENAD & FASTIGHETSRÄTT, Göteborg


Nätverksledare

 • Per Håkansson, Partner och advokat på Advokatfirman Wåhlin


Innehåll

En mycket spännande utveckling inom fastighetsrättens och entreprenadrättens område pågår för närvarande.  Fastighetsägare utvecklar citymiljöer, nya handelsområden planeras och upphandlas och nya stora infrastrukturprojekt ligger i startblocken. Samtidigt som alla dessa förändringar äger rum så förblir ofta lagstiftningen oförändrad. Den absolut största aktiviteten pågår i befintligt bestånd av fastigheter. Nätverksledaren och andra föreläsare kommer med konstruktiva inlägg i diskussionen om entreprenadrättens struktur och framtida utformning. Tillsammans med dig skapas ett forum för konstruktiva och praktiska diskussioner om aktuella frågor inom entreprenad- och fastighetsrätten.

I nätverket finner du ett akademiskt forum med många starka akademiska profiler, vilka kan bidra med mångårig erfarenhet till meningsfulla diskussioner avseende såväl övergripande frågor som detaljer i samband med entreprenad- och fastighetsrätt. Bidraget från relevanta externa föredragshållare borgar för nya spännande infallsvinklar och diskussionsaspekter. Du kommer i övrigt uppleva att det finns gott om plats i programmet för att adressera deltagarnas yrkesmässiga utmaningar och frågor på ett mer informellt plan.

 

Kommande ämnen

 • Paketerad fastighetsförsäljning – köpare vs. säljare
 • Entreprenader i befintligt bestånd, mindre och medelstora beställare
 • Skatt/finansiering
 • Fastighetsaffär med offentlig aktör
 • Miljörätt kap 10
 • Partnering
 • Miljöpunkter i AF inkl krav på miljöcertifiering
 • EUs Taxonomi och hållbarhetsredovisning
 • Ansvars och riskfördelning vid fastighetstransaktioner
 • Framtida krav på byggen och fastigheter
 • Förberedelse av entreprenadavtal – regulering och skadestånd mm

 

Syfte

Nätverkets huvudsyfte är att främja deltagarnas förståelse för entreprenadrättens och delar av fastighetsrättens möjligheter och betydelse för tillväxt och utveckling. Nätverket syftar också till att stärka deltagarnas förmåga att hantera utvecklingstillgångar, att öka kunskapen om det entreprenad- och fastighetsrättsliga området och dess betydelse i kommersiella sammanhang samt att öka insikten om rättsområdenas risker.

Det kommer att hållas fyra effektiva och målinriktade nätverksmöten per år som pågår i 4,5 timmar per tillfälle. Varje nätverksmöte omfattar 5 lektioner vilket resulterar i totalt 20 lektioner under året. Om du är advokat, betyder detta att du samtidigt infriar Advokatsamfundets krav om 18 timmars obligatorisk utbildning per år genom att delta i nätverket.

 

Målgrupp

Nätverket riktar sig till projektchefer, projektledare, entreprenadchefer, projektutvecklare, affärsutvecklingschefer samt andra som vill hålla sig à jour med det senaste inom entreprenad- och fastighetsutveckling.

Antalet platser i nätverket är begränsat. Antagning sker huvudsakligen i början av året men också under året i mån av plats. Platsen i nätverket är personlig för att just du som deltagare skall kunna ta del av den unika sammansättning av erfarenheter som skapas tillsammans med de andra deltagarna i nätverket.

 

Material

Alla deltagare i nätverket får relevant dokumentation.

 

Vad får du ut av att vara en del av JUC’s nätverk?

Hör våra medlemmar berätta om varför de sitter med i JUC’s affärsorienterade nätverk.

 

ÄR DU NYFIKEN OCH
ÖNSKAR ATT VETA MER?

Håll mig uppdaterad

Skriv upp mig

Kursens datum har redan passerat. Vill du bli meddelad när du kan anmäla dig igen? Klicka på "Skriv upp mig" nedan och fyll i fälten.

 

Skriv upp mig

Timmar

20

 

RADISSON Blu SCANDINAVIA HOTEL
Södra Hamngatan 59
401 24 Göteborg


Avslutande möte för innevarande säsong:

Tisdag d. 23. augusti 2022

Kl. 12:30 - 17:30


Möten nästa säsong


Möte 1

Torsdag 10 november 2022

Kl 12:30 - 17:30


Möte 2

Tisdag 17 januari 2023

Kl 12:30 - 17:30


Möte 3

Torsdag 9 mars 2023

Kl 12:30 - 17:30


Möte 4

Tisdag 30 maj 2023

Kl 12:30 - 17:30Vid varje möte serveras det en lättare lunch, eftermiddagsfika samt ytterligare förfriskningar


PRIS EX MOMS

24 950

 

 

Network