Störningar i entreprenader


– Frågeställningar som uppkommer för parterna i samband med störningar i entreprenader, med särskilt fokus på en praktisk tillämpning av reglerna.


Innehåll

Kursen behandlar de frågeställningar som uppkommer för parterna i samband med störningar i entreprenader, med särskilt fokus på en praktisk tillämpning av reglerna.


Nyttan med kursen

Störningar kan aktualisera en rad olika bestämmelser i standardavtalen AB 04 och ABT 06, som ofta är utmanande att navigera sig genom. Utbildningen ger deltagarna en fördjupad förståelse för hur dessa bestämmelser hänger ihop och vad som krävs för att nå framgång med ett störningskrav. Under utbildningen diskuteras också olika strategier som kan användas för att försvara sig mot ett störningskrav.

Kursen behandlar även vilka underrättelsekrav som är viktiga att ha i åtanke. Vidare ges deltagarna handfasta råd rörande dokumentation av uppkomna störningar, som kan vara helt avgörande i en eventuell tvist angående ett störningskrav.

För att illustrera bestämmelsernas tillämpning på ett pedagogiskt sätt innehåller utbildningen praktikfall, där verkliga exempel diskuteras utifrån reglerna om störningar.


Målgrupp

Kursen riktar sig till såväl advokater och jurister som arbetar som arbetar med entreprenadrätt, som praktiskt verksamma aktörer i bygg- och anläggningsbranschen, t.ex. projektledare, platschefer och andra som kan tänkas komma i kontakt med störningar.


Material

Du kommer åt kurspresentationen och annat relevant material genom JUC:s materialportal online.

 

Efter varje kurs skickas diplom ut till varje deltagare.

ÄR DU NYFIKEN OCH
ÖNSKAR ATT VETA MER?

Håll mig uppdaterad

Skriv upp mig

Kursens datum har redan passerat. Vill du bli meddelad när du kan anmäla dig igen? Klicka på "Skriv upp mig" nedan och fyll i fälten.

 

Skriv upp mig

Timmar

6

 

Datum

Torsdag 27 oktober 2022

Kl 09:00 - 16:00

Vi erbjuder frukost, lunchbuffé och eftermiddagsfika


POSTHUSET 7A
Vasagatan 28
111 20 Stockholm


PRIS EX MOMS

7 900

 

 

Course