Nya regler om vertikala avtal


– Kommissionens nya gruppundantag för vertikala avtal


Innehåll

Nya regler för vertikala avtal och nya regler för affärer på Internet samt plattformsekonomi som började gälla den 1 juni 2022.

 

Nyttan med kursen
 

EU har tagit fram nya riktlinjer som rör vertikala avtal, t.ex. distributionsavtal. Vi kommer att gå igenom regelverket för vertikala avtal, med särskilt fokus på vad som är nytt och hur det kan komma att påverka företag som t.ex. är eller använder distributörer och mellanhänder.

Nya regler gäller för verksamhet på nätet, dels genom en förordning om en inre marknad för digitala tjänster (rättsakten om digitala tjänster) och om ändring av direktiv 2000/31/EG (Digtial Services Act - DSA). Vi kommer gå igenom vad dessa regler kan komma att innebära för de digitala marknaderna, och hur regelverken kommer att påverka företag med verksamhet på Internet.
 

På kursen får du...

  • Kunskap att rättsligt hantera de utmaningar du står inför vid distribution av varor och tjänster, samt er verksamhet på Internet  
  • En förståelse för vad de nya reglerna syftar till, och hur de praktiskt kan påverka din affär
  • Verktyg för att säkerställa att dina avtal följer gällande regler, samt hur du kan agera om dina samarbetspartners eller konkurrenter agerar på ett sätt som strider mot reglerna
  • Uppdatering av gällande rätt och eventuellt kommande reglering/lagar
     

Målgrupp

Bolagsjurister, jurister vid branschföreningar, advokater, biträdande jurister samt affärsutvecklare och avtalsansvariga för försäljning online.
 

Material

Du kommer åt kurspresentationen och annat relevant material genom JUC:s materialportal online.

 

Efter varje kurs skickas diplom ut till varje deltagare.

ÄR DU NYFIKEN OCH
ÖNSKAR ATT VETA MER?

Håll mig uppdaterad

Skriv upp mig

Kursens datum har redan passerat. Vill du bli meddelad när du kan anmäla dig igen? Klicka på "Skriv upp mig" nedan och fyll i fälten.

 

Skriv upp mig

Timmar

6

 

Datum

Tisdag 15 november 2022

Kl 09:00 - 16:00

Vi erbjuder frukost, lunch och eftermiddagsfika


POSTHUSET 7A
Vasagatan 28
111 20 Stockholm


PRIS EX MOMS

7 900

 

 

Course